Styremøter

Styremøter 2018

Referat fra styremøte 24.5.

1. Gjennomgang av regnskap
Lars har bidratt i plangruppa for pilgrimsvandring. Sted: Porsgrunn kirkekontor.

2. Tømmerenna: se vedlegg

3. Pilgrimsvandringen 19 august, den er spikra og her er det flere aktører.
Tanker rundt gjennomføringen, grilling og pauser.
Lars var med i arrangementskomiteen. Tapt arbeidsinntekt ble vedtatt dekket av historielaget.

4. Moholt verk . Produksjonen av nye info. tavler er igang, også inne i smia.
Toalett til samme sted er med i vårt budsjett ,for senere søkt dekket, tank kr 17000.
Total kostnad toalett er beregnet til ca kr 47.000.
Lars starter prosessen.

5. Høstens temakvelder:Vi prøver 3 kvelder og satser på følgende:
Amatør geolog om nærområdene.
Sopp pluss spisbare vekster fra nærområdene
Bildeserie fra div.toppturer
Dette er planer vi tenker å forespørre.

6. Tidsplaner ble gjennomgått og  diskutert.
Utsending av info i første uka av august av hensyn til påmelding til pilgrimsturen.

7. Eventuelt :  Ting som ble tatt opp :
Pris på tanktømming, kjøpe fryser, søppel ute ved veg,skilt til kommunens toalett, skilt med oppfordring til å rydde etter seg ( også sneiper og snus poser.
Bør historielaget invitere nytilflytta familier til " bli kjent " kveld?
Stort skilt i front av båthus og Damstua, som gjenkjenning av byggene , dette i tre eller metall, evt med belysning.
Det ble også snakka om hestebesøka på nedre parkering, positivt , her vil bli noen begrensninger i forhold til den rivejobben og konteinere som følge av tømmerrenne og rivingen der.
Dette er klargjort med kommunen .

ref ved Torstein

vedlegg til referat jfr pkt 2:

Fra  prosjektmøtet 26.4. angående tømmerrenna:

26.04.2018, kl. 10:00 Båthuset Gorningen

Deltakere: Finn Tallakstad, Svein Å. Skilbred, Helge Wierød, Kjell A. Sølverød (ordfører), Andrea Tverå (Siljan kommune).
Olav Eriksen, Thor Bjørn Omnes (Skagerak Energi), Terje Kristoffersen (Fritzöe Skoger)

Oppfølging fra sist møte:

Pris for deponering av avfall:

I epost fra Terje Kristoffersen oppgis det at de har vært i kontakt med flere for levering av kreosotvirke. Det ser ut til at NG i Larvik er best, men Franzefoss i Porsgrunn er også en mulighet. Begge må uansett befare leveringspunkt og veivalg før endelig pris kommer på bordet.

Søknad til SMIL midler

Årlig pott for SMIL midler. Terje er ansvarlig for søknad og det er ikke kommet inn noe nytt fra den fronten.

Arbeidstilsynet og HMS under dugnadsarbeid:

Finn Tallakstad var i kontakt med Arbeidstilsynet og anbefaling fra arbeidstilsynet er å ta et møte hvor man går gjennom hva som skal gjøre og hvilke utfordringer som kan oppstå under rivning. Referat skal skrives fra dugnadsmøtet for å forsikre seg at man har gått gjennom ROS analyse. Det er ingen formelle krav til HMS/forsikring fra Arbeidstilsynet når det gjelder dugnadsarbeid.

Arbeidsgruppen foreslår ansvarlig for dugnad som skal forholde seg til historielaget og gruppen her. Det settes av tid til møte med dugnadsarbeiderne.

Svar på søknad til Sparebankstiftelsen:

Tømmerenna har blitt bevilget beløp: 50,000kr for 2018. Det er mulighet for å søke nye midler i 2019. Finn sjekker om midlene fra Skagerrak er kommet inn på konto før vi starter med arbeidet.

Finansieringsplan oppdateres med nye tall. Årsmøte fra Historielaget godkjente bevilget budsjett på 120,000kr. Totalt budsjett på 320,000kr står fremdeles.

Siljan Kommune Saks-/løpenr.: 18/00098-5 Dato: 28.05.2018 Side 1 av 2

Veien videre:

Avklaring til neste møte:

•   Fra Fritzøe er det gitt tillatelse til å planlegge rivning mm. Det bes at arbeidsgruppen tar kontakt med dem om det er noe uklart som må avklares.

•   Arbeidsgruppen må utføre befaring med Terje/Fritzøe.

•   Etter neste møte kaller arbeidsgruppen inn til dugnadsmøte med fokus på sikkert og

HMS.

•   Finne sertifisert firma til å utføre arbeidet.

•   Rydding under tømmerrenna kan settes i gang så snart som mulig.

Neste møte: Etter avtale blir det møte etter sommeren. Sted: Båthuset Gorningen.

Styrereferat 20.mars 2018

Damstua

Lars ønsket velkommen til nytt styre og til Jan Erik Skilbred, ny turgruppa

-------------------

1. Info/meldinger:

*Nettbank-avgift på kr. 100 pr. mnd kommer som ny utgift for laget.

*Regnskap hittil iår gjennomgått ved Aslaug.

*Kr 50.000 er kommet fra Skagerak energi til prosjekt tømmerrenna.

*Nytt styre lagt inn på Brønnsøysund-register og nettsider ved Lars.

*Levert avslutningshilsen til Arnt Harald.

1. Pilgrimsvandring på presteveien:

Prosjektet er i startfasen. Lars har vært på planleggingsmøte ved Porsgrunn kirkekontor

Positiv holdning til dette prosjektet.

1. Turprogram:

Jan Erik la fram forslagene for 2018. Her er det meste i boks og klar for utsending. Tur Moholt- Moene utsettes til neste år.

1. Kontingent og info:

Dette blir utarbeidet i uke 15 og utsendt tidlig i uke 16

Dugnaden blir 24-4-

1. Moholt verk:

Her ønskes og arbeides det mot et mål å få opp en godkjent utedo.

Prosjektet blir et samarbeid med Siljan kommune og Siljan historielag.

Det skal også lages nye tavler, da de gamle bør suppleres.

Budsjett for dette er ca 50.000 kr. Det søkes kommunen om delfinansiering.

Lars står ansvarlig for prosjektet.

1. Eventuelt:

Aslaug tok opp saken: Hvem skal betale for inngang temakvelder?

Styrets vedtak: Kun arrangementsansvarlige for den aktuelle temakveld har fritak fra betaling.